Actueel

In het bijzonder georiënteerd naar de neuro­wetenschappen, steunt de Geneeskundige Stichting Koningin Elisabeth (G.S.K.E.) vorsers die door gebruik te maken van de bestaande spits­technologie, zich toeleggen op de studie van de normale en de gestoorde werking van het zenuwstelsel (de slaap, de ontwikkelings­stoornissen, de schedel­trauma's, de ruggen­merg­letsels, het hersenverouderings­proces, de dementie, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose …).

 

De onderzoeksprogramma's, die gefinancierd worden door de G.S.K.E., genieten een internationale bekendheid.

 

De Stichting, resultaat van het doorzicht en de generositeit van Koningin Elisabeth omringd door enkele mecenassen, is en zal steeds een krachtige katalysator blijven van de samenwerking tussen alle universitaire ploegen van ons land.

 

Voor de periode 2023-2025 wordt een substantiële jaarlijkse steun van 0,5 miljoen Euro toegekend aan vijf (5) interuniversitaire ondezoeksploegen, vijf (5) universitaire onderzoeksploegen en tien (10) onderzoeksprojecten van jonge onderzoekers. Jaarlijks worden ook wetenschappelijke prijzen uitgereikt op basis van publicaties.

H.K.H. Prinses Astrid

H.K.H. Prinses Astrid

Erevoorzitster van de raad van bestuur van de G.S.K.E.
(© JULIE DE BELLAING)